Om Roslagskassan

Roslagskassan initierades först som idé av Matråd Roslagen i samarbete med Coompanion Roslagen & Norrort. 2024 gick vi över till att bli Roslagskassan AB, med fortsatt ambition att lyfta fram den lokala maten för att främja och bidra till ett bättre matsystem, samtidigt som vi bidrar till svensk skola och föreningsliv.


Lite matnyttig info

Våra klimatförändringar medför stora utmaningar för oss människor på jorden. Maten på våra tallrikar står för nästan 1/3 av växthusgasutsläppen. Vi måste därför se över alla sätt att minska vårt klimatavtryck på. Vi måste också se till att vi kan producera mer av vår mat lokalt och bygga ett starkare och mer hållbart matsystem som klarar tuffare tider.

Genom Roslagskassan hoppas vi kunna bidra till de utmaningar vi nu står inför, att förändra vårt matsystem till det bättre, ett matsystem som startar och utgår från den lokala maten.


Varför ska du välja Roslagskassan?

  • Tjäna stora pengar snabbt! Endast EN försäljning ger 300 alt 150 kronor.
  • Kunden köper av dig och får sina varor leverade av oss efter bara några dagar. Glöm långa väntetider!
  • Vi levererar till kund, ni slipper ha lager liggandes hemma och leverera ut till kund.
  • Vi tar hand om betalningarna, “Klassmamman” slipper hålla reda på konton och betalningar.
  • Efter er säljperiod kan kunden fortsättningsvis välja att stötta just er klass, lag eller förening. Ännu mer klirr i kassan!


Hos oss är alla produkter lokala med hög kvalitet!

Genom att sälja våra lokala produkter bidrar ni inte bara till att dryga ut kassan och nå era drömmar utan även till:

En hållbar konsumtion.

Ett mindre klimatavtryck än produkter ofta producerade på annan ort eller i annat land.

Att stödja våra lokala mathantverkare och företag.

Sprida kunskap om bra mat och våra lokala matproducenter.

Att bidra till en bättre lokal matkultur.


Våra fantastiska leverantörer

Kocken & Grisen

Vi jobbar med matupplevelser och mathantverk i Roslagen. Vi är en annorlunda cateringleverantör, en matupplevelse-leverantör och specialister på mathantverk!

Systrarna Matjord

Vi driver café, catering, event, odlingar och småskaligt mathantverk. Vi jobbar 100% med hållbara växtbaserade råvaror, god mat för alla styrd av säsongen!

Vitsjökorkens Gård

Vi jobbar med förädling av det vi odlar samt tillverkning av mathantverk. Vi har fokus på användning och hantverksmässig hantering av svenska råvaror.

Hallstavik Tempe

Vi startade med kärlek till gammal matkultur från hemlandet Indonesien. Hallstavik Tempe är ett litet företag som producerar färsk Tempe, en grön och hälsosam proteinkälla!

Norrtelje Musteri

Vi pressar äpplen och andra frukter och bär från trädgårdar och skogar i trakten. Vår verksamhet präglas av ledorden Glädje – Kvalitet – Hållbarhet som genomsyrar allt vi gör.

Cissi&Clara

I Torvalla by, på Claras familjegård bedriver vi vår restaurang, gårdsbutik och mikrobageri under ett och samma tak. Där kvalitet och smak står i största fokus! Vi är ett litet bageri med stort hjärta där kvalitén alltid är i fokus. Här bakas alla bröd och bakverk på traditionellt sätt ända från grunden.

Archipelago coffee

Här på Archipelago lägger vi stort fokus på att jobba med råvaror av högsta kvalitet, efter säsong. Vi hämtar vår inspiration från naturen och tar fram klassiska svenska blandningar att åtnjuta varje dag.

Roslagsbröd

Det lilla bageriet med tradition. Roslagsbröd har bakat knäckebröd sedan 1922 och i nuvarande fabriken sedan 40-talet. Roslagsbröd är ett knäckebröd för riktigafinsmakare, hårt, knalligt och med mycket smak av råg.